zondag 20 november 2011

HAMBURGERVERKOOP 20/11/11

20/11/11 :

Ook vandaag werden er weer hamburgers verkocht .
De bakkers van dienst :


De klanten - eters van dienst :

En een tweede generatie bakkers, die het al even goed deden :

Zo te zien is de toekomst van de jeugdwerking verzekerd !!!

Er is ook een feestcomité opgericht met de naam 'Happy Feet '.  Elke jeugdspeler heeft dit weekend een brief meegekregen met de uitleg. Bedoeling is ook onze andere jeugdploegen te motiveren om hun steentje bij te dragen .


Er volgen nog activiteiten. Raadpleeg regelmatig de blog of de website van Torpedo !

20/11/11 FCT - RUNKST VV : 1 - 3

20/11/11 FCT - RUNKST VV : 1 - 3

Runkst speelt in het rood, dus wij spelen vandaag in het groen. (Mouwen een beetje lang !)  Runkst begint vrij stevig aan de wedstrijd, wij moeten nog wakker worden. Na 4 minuten is het al de eerste keer prijs : Luca scoort voor Runkst 0 - 1.  Gelukkig is Max wel wakker. Op minder dan 10 minuten moet hij 3 maal serieus tussenbeide komen. Eenmaal op een knal van Runkst : weggebokst. Eenmaal met de voeten : weggewerkt . Eenmaal in de hoek moeten duiken.  Het is duidelijk : Runkst is gekomen om te winnen.  Dan verliest een speler van Runkst de bal, Yassine is goed druk blijven zetten, recupereert, gaat op de keeper af en schiet voorlangs. FCT gaat opnieuw in de aanval - Yassine zet voor - Mathias mikt net naast. Er komen nog kansen, de bal gaat er voor ons niet in. Voor Runkst wel en het is opnieuw Luca die de bal voor het doel in de voeten krijgt en binnenspeelt : 0 - 2. De scheidsrechter trekt ook een gele kaart voor een speler van Runkst, voor een fout op Yassine. Terecht vinden wij, het voelde een beetje als wraak voor een duel dat hij net voorheen van hem verloren had.


Tweede helft : Onze jongens komen iets gedrevener op de grasmat. Er volgen verschillende mooie kansen .
Yassine zet de bal voor - die botst op de lat terug in het veld - een speler van Runkst probeert de bal te ontzetten, maar die komt in de voeten van Arthur terecht en die werkt af : 1 - 2.


Protest van Runkst, die de bal uit gezien hebben. Lijkt niet logisch : als de bal via de lat terug in het veld komt, dan is hij niet over de lijn geweest.


Een gelijkspel zit er zeker in en ze gaan er nog voor. Kansen genoeg, maar telkens ontbreekt de afwerking.  En dat is net wat ze bij Runkst wel kunnen. Hun derde doelpunt is zonder meer een mooi doelpunt . Vanuit een scherpe hoek, de verdediger uitgekapt en over de grond - een streep - in de verse hoek binnen . Game-over. Met nog 5 minuten te spelen, zit een gelijkspel er niet meer in. Er worden nog wel aanvallen opgezet, maar de overtuiging is eruit.



Niet onze beste wedstrijd. Een pluim dit keer voor Berten en rest van de verdediging : hard gewerkt ! De uitslag van de match  is evenwel niet in verhouding met het spelbeeld  .  Het had gerust 2 - 2 mogen zijn. Runkst speelde niet echt hoogstaand voetbal, maar een paar spelers zoals Anthony, maken er toch een te duchten ploeg van.

In de rand : nog een fijne verjaardag voor Ronald die vandaag jarig is, voor Arthur die vrijdag jarig was (kussen volgen !) en beterschap aan Tibeau, die we toch wel gemist hebben !

Volgende week 27/11/11 zijn we vrij. Gezien er 13 ploegen in de reeks spelen is er elke week een ploeg zonder tegenstander. Volgende week is het onze beurt.
De inschrijvingen voor het mosselfeest op 26/11/2011 om 19.30 u zijn doorgegeven. Als er nog mensen zijn die samen aan tafel willen gaan : wij hebben ingeschreven onder U15A. Misschien kunnen jullie het nog regelen via Eddy of Lizy. Zij zorgen voor de inschrijvingen.

Volgende wedstrijd : we beginnen al aan de terugronde op 4/12/2011 in Wellen. Allen op post !!!

zondag 13 november 2011

HAMBURGERS BAKKEN

13/11/2011 : BAKKERS GEVRAAGD !

Steun de kadetten en de jeugdwerking van Torpedo !




                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Onze hamburgerverkoop loopt vlot. De opbrengst is beter dan verwacht ! Het gaat iets minder met kandidaten te vinden om te bakken.
Het geld dat we hiermee verdienen is niet alleen voor het tormooi van de kadetten  naar Zwolle, een groot percentage van de opbrengst gaat ook naar de jeugdwerking van Torpedo en daar is elke euro welkom .
Voor iedereen die zich kandidaat wil stellen
Jo heeft een lijst met dagen en uren dat er hamburgers verkocht zullen worden. Er komt ook een 'handleiding' op papier zodat de 'bakkers van dienst' weten wat er van hen verwacht wordt en hoe het werkt. Waar het materiaal bewaard wordt, waar de sauzen zijn, hoe er het best gebakken kan worden,.....  Hamburgers en ajuinringen worden op voorhand aangekocht en zitten in de diepvries . De bakplaat met gasfles staat in de container, enkel brood moet vers gehaald worden.
Met twee personen bakken en bedienen is te doen, met drie is beter en plezanter . Zeker op de piekmomenten. Het gemakkelijkst is : eens bijspringen of komen kijken als er gebakken wordt voor of na een wedstrijd. Dan kan je de praktijk eens zien en uitproberen.  Moeilijk is het zeker niet !
Ook de spelers, vanaf de kadetten, kunnen hun steentje bijdragen met sauzen op de broodjes te doen, of de kassa te bedienen.

Aan de spelers :
Als je ouders niet kunnen, mag je je naam ook opgeven aan Jo op de dagen dat je wil/kan komen helpen. Spreek eventueel af met iemand anders van de ploeg. Er wordt altijd wel een ouder gevonden om te bakken. 
Er worden nog andere activiteiten gepland .  We houden jullie op de hoogte !

Groetjes,

De redactie.

MOSSELFEEST TORPEDO


13/11/2011 : OPROEP OM SAMEN NAAR HET MOSSELFEEST TE GAAN.

Op 26 en 27 november houdt de club weer mosselfeest in Zaal St Ludovicus in Rapertingen. Vorig jaar zijn we er samen  naar toe gegaan met een hele groep ouders, spelers, broers en zussen. Het was heel gezellig en plezant, ook voor de jongeren.
Dat willen we ook dit jaar zo doen. De meeste ouders hebben er voor gekozen om zaterdag 26 om 19.30 u te gaan . Op 27 november hebben wij (U15A) geen wedstrijd en kunnen we dus een beetje langer slapen.
Om samen aan tafel te kunnen gaan, moeten we ook samen reserveren . Dan kan er een tafel voorzien worden voor de ouders en een tafel voor de jeugd. Dit moet doorgegeven worden aan Jean Dubois voor woensdag 23/11/2011.
Brieven om in te schrijven werden uitgedeeld aan de spelers vorige week.
Volgende match (20/11/2011) spelen we thuis tegen Runkst. Dan kunnen we de inschrijvingen misschien samenvatten en in 1 keer aan Jean doorgeven ? Het is maar een idee.
Als iemand een voorstel heeft : ingrid.hermans6@telenet.be.
De menu is :

Mosselen / Kinderportie mosselen(Friet –Brood)

Stoofvlees / Kinderportie Stoofvlees

Vidé / Kinderportie Vidé

Hamburger-friet

Vegetarisch

13-11-11 : KVK ZEPPEREN - FCT : 2 - 3

13-11-11 : KVK ZEPPEREN - FCT : 2 - 3 .

Voor de aandachtige kijker : dit is Max en dit zijn de weersomstandigheden waarin we deze wedstrijd spelen.
Het grasveld ligt er groen en vers gemaaid bij J. Alleen kunnen we nauwelijks de andere kant zien.


Op dit kunstgrasveld moet onze ploeg , die toch wat techniek in huis heeft, toch iets kunnen tonen.
Zepperen gaat dadelijk in de aanval. De eerste 10 minuten voeren zij de forcing. We zien weer hetzelfde spel als bij vorige wedstrijden. De 'keeperin' of 'keepster', of hoe zeg je dat, die ver uittrapt, een paar grote snelle aanvallers en achterin moeten Floris, Ruben S., Sofyane en Berten de aanvallen afstoppen. We houden goed stand . Toch is het Zepperen dat het eerste scoort. 1-0 .We komen terug met een aanval via Sofyane op Mathias . Een mooie voorzet op Tibeau en die werkt af : 1-1 . Dan krijgt Charlie de bal in de voeten en vanop 25 à 30 meter knalt hij op doel .... binnen !!!. 1-2. We gaan rusten. De versgemaakte soep is welkom. 

In de tweede helft is de mist nog dikker. We beginnen goed . Aanvallen via Arthur, Mathias en Vince met Charlie centraal als verdelingspunt, naar Yassine,Wouter en Tibeau. Telkens weer de bal onderscheppen en via het middenveld de aanvallers proberen te bereiken. Na  10 minuten in de tweede helft dikt Sofyane het verschil aan . Een goede pass, een rush door het midden en mooi in de kruising. 1 - 3 . Maar niet voor lang . Binnen de minuut lukt Zepperen de aansluitingstreffer : 2-3. Max speelt een dijk van een wedstrijd. Een paar puike reddingen houden ons overeind. De verdediging moet meermaals de meubelen redden. Ook Sam laat zich weer opmerken, elke wedstrijd dezelfde inzet. Het wordt nog bibberen en niet alleen van de kou. Zepperen start nog een slotoffensief voor de gelijkmaker. Het mag niet baten . Iedereen van de ploeg stond er vandaag . Deze keer wint goed voetballen het van het spelen met de  lange bal . Deze keer nemen wij  de 3 punten mee naar huis.










                                                                                                                                                                
In de kantine probeert de spionkop het weer warm te krijgen en storten de spelers zich op de taart.



Volgende wedstrijd : 20/11/11 : 10.00 u Thuis tegen Runkst V.V.

vrijdag 11 november 2011

11-11-11 : FCT U17 B - FCT U 15 A : 4 - 1

11-11-11 : U17B - U15A : 4 -1 : oefenwedstrijd.

Op deze feestdag zijn er oefenwedstrijden gepland tussen de jeugdploegen onderling. Het is een mooie, zonnige, maar wel frisse dag. Er is veel volk komen opdagen om te supporteren. Goed voor onze hamburgerverkoop. Nog voor de laatste match gespeeld is, is alles uitverkocht. Zal wel te maken hebben met de commerciële aanpak van de bakkers van dienst. Onze ploeg speelt tegen de scholieren. Wij spelen in de gele hesjes.


Het spel gaat gelijk op . Alleen werken de scholieren beter af. Het is een stevige, maar faire wedstrijd. De jongens kennen mekaar. Yassine scoort voor onze ploeg.
Aanvallen en kansen creëren lukt aardig. Afwerken blijkt weer niet zo makkelijk. Ook omdat er een goede keeper in het doel staat . Bij de scholieren zitten een paar 'machines' die afgeblokt moeten worden en ook dat lukt vrij goed.

Toch slikken we 4 doelpunten.
We hadden ook niet verwacht om deze match te winnen, maar als training kan dit zeker tellen.


Volgende wedstrijd : zondag 13/11/11 : 9:30 u Zepperen - FCT (kunstgras -juiste studs !)

zondag 6 november 2011

06/11/2011 : FCT - C.S. MECHELEN : 4 - 4

06/11/2011 : FCT - C.S. MECHELEN : 4 - 4

Vandaag kreeg ik van enkele trouwe lezers mijn aanstelling als vaste pers met bijbehorend verslagboek, schrijfmateriaal en perskaart . Waarvoor dank !


Beide ploegen nemen een vliegende start . Het is CS Mechelen dat na 4 minuten de score opent : 0-1 Dat begint niet zo goed .... Vijf minuten later hangen de bordjes terug gelijk : Mathias speelt naar Tibeau, die kaatst naar Vincent op rechts, de keeper komt tamelijk ver uit zijn doel en wordt overspeelt : 1 - 1.
CS Mechelen speelt met een paar grote mannen van voor en slaat regelmatig het middenveld over. Bij 1-2 gaan we rusten.
De tweede helft is een ander verhaal. Onze jongens creëren de ene kans na de andere.


Het wordt 2-2 (Tibeau), het wordt 3-2 (Yassine) het wordt 4-2 (Tibeau).  Er komen nog kansen voor Max, Arthur, ... Tweemaal wordt er ten onrechte buitenspel gefloten.  Wedstrijd gespeeld ? Neen, hoor. We lijken Club Brugge wel. Door met de lange bal te spelen, zijn de anderen heel snel op de counter . Het is pompen of verzuipen bij de verdediging . Het wordt 4-3. Dan raakt de keeper van Mechelen bij een contact gekwetst.  Hij moet vervangen worden.

De kleinste op het plein  (de derde van links) neemt moedig, letterlijk de handschoen(en) op en gaat in het doel staan.



Om uit te trappen worden wel de grote jongens ingeschakeld en wat we vreesden werd waar : de scheids geeft 4 minuten blessure-tijd en in die laatste minuten scoort Mechelen de gelijkmaker.
4 - 4. Als de scheidsrechter affluit zijn ze bij CS Mechelen heel gelukkig met het gelijkspel .
We  houden 1 punt thuis.
Met dank aan Sofyane en Yassine die toch zijn komen voetballen, al was het voor hen vandaag feestdag !

Volgende wedstrijd : 13/11/11 : 9:30 u KVK ZEPPEREN - FCT

dinsdag 1 november 2011

30/10/2011: BILZEN VV - FCT : 3 - 0

30/10/2011 : BILZEN VV - FCT : 3-0

Deze 9e speeldag (voor sommige nog de 8e ) is er een van vreemde uitslagen . Zo wint KVK Zepperen (nog lager geklasseerd dan wij) thuis met 7-1 tegen Runkst VV, KVK Wellen gaat in Brustem winnen met 1-2 en neemt de leiding over. Real Neeroeteren Maaseik raakt op het terrein van BS Sport Berbroek Schulen niet verder dan een 3-3 gelijkspel.  Ook onze jongens gaan op het kunstgras  van Bilzen VV onderuit met 3 - 0.
Toch is dit volgens betrouwbare bronnen waarschijnlijk (positioneel vooral) de beste wedstrijd van het seizoen.
Bilzen stond lang 1-0 voor, maar raakte niet verder. De wedstrijd kon alle kanten uit. Er werd heel strak verdedigd door Bilzen. Waardoor wij ook niet konden scoren. Dan, net als we de druk naar voor wilden opvoeren door enkele positiewissels, viel uit een stilstaande fase, een bal die niet weggewerkt raakte voor ons doel, de 2-0. Een zogenaamde 'floddergoal'. Het derde doelpunt viel ook uit een stilstaande fase. Een speler van Bilzen draait een hoekschop rechtstreeks in de verste winkelhaak binnen . Iedereen kon de bal alleen maar nakijken. 3 - 0.
Voetballend weer de beste ploeg ! We moeten erin blijven geloven !

Volgende week : 10.00 FCT - CS Mechelen.