vrijdag 10 mei 2013

LENTETORNOOI VKM U 15 : 9-5-2013

De kroon op het seizoen 2012 - 2013 - Onze Provinciale U15 winnen het lentetornooi van VKM Sint Truiden !!!



En wat een parcours werd hiervoor afgelegd !
13.50 u We beginnen aan het tornooi zonder doelman. Max (nog herstellend van een kwetsuur) kan niet keepen , maar speelt wel mee.  Berten wordt als gelegenheidskeeper in het doel gezet. Een aantal basisspelers zijn onderweg naar de bekerfinale Genk - Cercle, of zijn om andere redenen belet en moeten verstek laten gaan. Onze trainer zit in Spanje met een andere jeugdploeg, Angelo valt in om de ploeg te coachen. We hebben 2 reservespelers op de bank, ook geen overdaad.  En dan de tegenstanders die op het programma staan : VKM St Truiden A - Brustem VV, ploegen die we kennen uit onze competitie. Taaie klanten. En ook Diest - Neerwinden zijn geen gemakkelijke tegenstanders.

De eerste wedstrijd begint en binnen de 3 minuten krijgen we al een doelpunt tegen. Langs het plein denken de supporters : Oei,  dat begint slecht. Dan komen Matthijs en Vince op en al vlug staat het 1-1. Acheraf blijkt dit het enige tegendoelpunt dat we moeten incasseren op 9 wedstrijdperiodes. Dankzij puik verdedigen en Berten die ons een paar keer met een prachtige save in de running houdt. Samy, die ditmaal een verdedigende rol speelt, doet ongeziene dingen ! Yunot speelt zijn techniek  uit tegen de grotere spelers, Arne laat geen enkele speler ongemoeid passeren en ontfutselt regelmatig de bal van de tegenstander. Wie hier nog langs door komt, stuit op Matthias die telkens de aanvoer naar  het doel afsnijdt. Het doel wordt goed verdedigd. Maar als de bal in een stilstaande fase of bij geharrewar voor de goal toch in de netten dreigt te verdwijnen , haalt Berten echte profreflexen boven. Ook het middenveld met Charlie, Arthur en Sam draait perfect. En natuurlijk wordt er ditmaal afgewerkt, want we hebben telkens maar 15 minuten om een ploeg aan de kant te zetten. Het is echt knokken voor elke meter.

De eerste wedstrijd U15 FCT - Brustem VV wordt : 1-1. De volgende wedstrijden tegen VKM - Jeuk - Heers - Neerwinden en Diest worden allemaal gewonnen. Thibault moet weg - gaat ook naar Genk kijken, maar hij heeft zover  al een stuk in de overwinningen meegeholpen . Na de reeksen staan we eerste, onze enige concurrent is Diest.
Die verliezen tegen VKM. We spelen de halve finale tegen de 2e  van de andere reeks - VKM St Truiden (de gewestelijke). Ook deze halve finale wordt gewonnen.
Dan roept de tornooileiding af : Torpedo Hasselt speelt de troosting ???? Hola, dit kan niet . Het misverstand wordt snel recht gezet. Zij hadden de uitslag van de halve finale fout doorgekregen.
Sam die zich geblesseerd heeft in de laatste wedstrijd, wordt in de Rode Kruistent opgelapt en beslist de finale toch mee te spelen.

Dat wordt een indrukwekkend moment.  We spelen opnieuw tegen de ploeg waar we in het begin gelijk tegen speelden en die ons het enige doelpunt-tegen aansmeerden : Brustem VV.
Beide ploegen vertrekken van de 'spelerstunnel' en lopen samen met de scheidsrechter en de 2 lijnrechters op onder de tonen van O' Fortuna van de Carmina Burana' .  Gaan ze de zenuwen de baas kunnen ?
Hebben ze nog een beetje energie over om ook deze laatste wedstrijd tot een goed einde te brengen ?
Het wordt een triller. Tweemaal 15 minuten en het verlossende doelpunt wil maar niet vallen.
Langs het plein zegt iedereen, maakt toch dat doelpunt. Dit kunnen we Berten niet aandoen. Zo'n een geweldige wedstrijd gekeept en dan nog penalty's moeten pakken !
En het worden wel penalty's ....  Max trekt dan, ondanks het risico dat hij zich weer kwetst, de handschoenen aan en gaat in het doel staan .Vince trapt de eerste penalty binnen  De anderen hun eerste gaat tegen de paal : 1-0 . Onze tweede penalty (Charlie) gaat erin. Hun tweede wordt gestopt door Max. 2-0 . Onze derde penalty (Jules) gaat erin. Sommige denken dat het al binnen is, maar Brustem moet zijn derde penalty nog trappen . En weer redt Max. De ontlading is heeeeeeeeeeel groot !
Oververdiend, een schitterend parcours , iedereen van klein tot groot  was top, vooral ook degenen die op een, voor hen, ongewone positie moesten spelen .
SCHITTEREND !!!!! Bedankt iedereen - spelers, coach, afgevaardigde, supporters,..........

Bekijk ons filmpje op YouTube !
U15 OP YOUTUBE
Opgelet :
- weekend 17-18-19/5 is het ons tornooi op Torpedo - we kunnen nog altijd helpers gebruiken
- betaling lidgeld voor 1 juni
- pasdag 8 juni (opgelet er is maar 1 pasdag :  zie brief - uren zijn gewijzigd  voor de U15 tot U 21 : 13.30 u tot 15.00 u !!!
- eindeseizoensBBQ 23 juni 's middags - Jullie krijgen de details en de bestelbon via mail !!!!