zondag 29 april 2012

BEKER VAN STAD HASSELT

27/4/2012 : FINALE : BEKER VAN DE STAD HASSELT : 1 OP 3.

Drie ploegen dingen nog mee voor de beker in hun reeks : De U10, U 15 en U17.

Eerst komen de U10 aan de beurt.  Ze kunnen aardig sjotten, deze mannen. Het is een echte 'cup'match. De wedstrijd loopt gelijk op . Maar de eindstand is 2-2. Penalty's moeten de wedstrijd beslissen . Godsheide trekt aan langste eind. Zij mogen de beker afhalen. Onze U10-ploeg eindigt verdienstelijk tweede.


Dan spelen de U15 en U17 gelijktijdig respectievelijk tegen K.Godsheide VV (kampioen seizoen 2011-2012 bij de kadetten ) en Herk Sport.


We starten goed. Het duurt wel een kwartier eer er voor het eerst gescoord wordt. De openingstreffer is voor ons. 1-0. Op aangeven van Floris trapt Vincent binnen. De  2 Rubens in de verdediging hebben hun handen vol met de snelle uitbraken van de nummer 11 (Arthur) van Godsheide. De doelpunten vallen op stilstaande fases.  Op een hoekschop maakt de tegenstander nog voor de rust gelijk .

Op het terrein naast ons staan de scholieren aan de rust  2-4 voor.

Na de rust lukt het ons niet goed om de kalmte te bewaren. Er wordt hard gewerkt op het middenveld, wij zijn vaker in balbezit. Spelen ook weer mooiere voetbal. En de scheidsrechter fluit de ene overtreding na de andere tegen ons. Wat resulteert in een aantal vrije trappen.
Toch komen we opnieuw 2-1 voor dankzij een mooie aanval die door Yassine wordt afgewerkt.
Maar Godsheide blijft vooral gevaarlijk op stilstaande fases. Dat bewijst Sam Vanhees met een mooi geplaatse vrije trap, die rechtstreeks in de verste hoek binnengaat. 2-2. Het publiek schreeuwt de spelers nog naar een extra goal. Maar dat lukt niet meer voor het einde van de match. Alle doelpunten waren wel mooie en verdiende doelpunten .
En dan komen er penalty's.  Een thriller . De zenuwen gieren over het veld.  Penalty's trappen heeft niets met voetbal te maken. Het is een loterij. Er is veel geluk mee gemoeid. En Godsheide heeft weer dat tikkeltje meer geluk.

Op het andere veld is het verschil opgelopen tot 2-7. De scholieren pakken de overwinning en de beker.


Vorig jaar waren het er vier, dit jaar is het met 1 beker gebleven.

Dit seizoen was een overgangsfase. Volgend seizoen beginnen we met veel meer tweedejaars. Aangevuld met een paar heel goede spelers, die nu bij de miniemen nog het mooie weer maken.
Onze jongens die scholier worden, komen ook in een goede ploeg terecht.

Volgend jaar staan we hier weer !  WE WILL BE BACK !!!! Wacht maar af !

Intussen hebben we ook de eerste dag van ons eigen tormooi achter de rug. Het weer is goed meegevallen, we hebben het grotendeels droog gehouden.  Er zijn veel ploegen aan de aftrap verschenen . De organisatie was in orde ! De kantine en het frietkot werden druk bezocht ! Er zijn veel kadetten komen opdagen om te helpen. We hebben er geen foto's van , maar ze hebben zich TE PLETTER MOETEN WERKEN !!!

Dinsdag (1 mei) zijn wij aan de beurt . Eerste wedstrijd om 13.00 u. tegen O.Landen.  Wij hopen op een talrijke opkomst om met twee volwaardige ploegen te kunnen aantreden. Er is een springkasteel voorzien ?!

Geniet van jullie vrije dag en tot dinsdag !!!