zondag 6 november 2011

06/11/2011 : FCT - C.S. MECHELEN : 4 - 4

Vandaag kreeg ik van enkele trouwe lezers mijn aanstelling als vaste pers met bijbehorend verslagboek, schrijfmateriaal en perskaart . Waarvoor dank !

Beide ploegen nemen een vliegende start . Het is CS Mechelen dat na 4 minuten de score opent : 0-1 Dat begint niet zo goed .... Vijf minuten later hangen de bordjes terug gelijk : Mathias speelt naar Tibeau, die kaatst naar Vincent op rechts, de keeper komt tamelijk ver uit zijn doel en wordt overspeelt : 1 - 1.
CS Mechelen speelt met een paar grote mannen van voor en slaat regelmatig het middenveld over. Bij 1-2 gaan we rusten.
De tweede helft is een ander verhaal. Onze jongens creƫren de ene kans na de andere.

Het wordt 2-2 (Tibeau), het wordt 3-2 (Yassine) het wordt 4-2 (Tibeau).  Er komen nog kansen voor Max, Arthur, ... Tweemaal wordt er ten onrechte buitenspel gefloten.  Wedstrijd gespeeld ? Neen, hoor. We lijken Club Brugge wel. Door met de lange bal te spelen, zijn de anderen heel snel op de counter . Het is pompen of verzuipen bij de verdediging . Het wordt 4-3. Dan raakt de keeper van Mechelen bij een contact gekwetst.  Hij moet vervangen worden.

De kleinste op het plein  (de derde van links) neemt moedig, letterlijk de handschoen(en) op en gaat in het doel staan.

Om uit te trappen worden wel de grote jongens ingeschakeld en wat we vreesden werd waar : de scheids geeft 4 minuten blessure-tijd en in die laatste minuten scoort Mechelen de gelijkmaker.
4 - 4. Als de scheidsrechter affluit zijn ze bij CS Mechelen heel gelukkig met het gelijkspel .