ZO 09/1210:00GEW U15-REEKS BTERK.ALKEN(07321) -
011/31.13.33

REF:BRANS SAM(2)
Sparta Kuringen B is volgend weekend vrij. Er zijn dus geen 'huurlingen' die naar Kuringen moeten op 9-12-12.

Thibault is aan de beurt voor de broodjes voor de kadetten A.

Eric heeft aan zijn spelers die op de wedstrijd waren vandaag 2-12 een overzicht gegeven van de trainingen, wedstrijden en evaluatie voor de rest van  2012 !

U 15 A FCT - M D HALEN 1 - 0

Zondagmorgen 2/12/2012 :  Matthijs, de verlosser.

1 - 0

Deze ploeg staat in de rangschikking net boven ons met 3 punten meer. Al na 10 minuten is het duidelijk dat wij, voetballend, de meerdere zijn.  De ene doelkans de andere. De bal gaat over, naast, in het zijnet, tegen de paal,.... maar niet in de goal. Voor de rust had het al 9-0 kunnen zijn.  Halen komt nauwelijks over de helft. Maar als ze weer eens een lange bal richting hun nummer 9 of 15 spelen, houden wij langs de lijn wel onze adem in .
O zo mooie voetbal. Maar als je geen goal maakt, kan je niet winnen. En 1 doorbraak van de anderen is voldoende om de punten mee naar huis te nemen.  En winnen is dan misschien niet het belangrijkste, maar het is af en toe wel nodig om de moraal hoog te houden.
De tweede helft komt de tegenstander iets heftiger uit de kleedkamer. Ze voelen dat scoren bij ons niet lukt en dat geeft een beetje hoop. Sommige papa's langs de lijn moeten zich inhouden om niet zelf het plein op te stormen om de bal erin te trappen. Gelukkig blijven we voetballen, combineren en offensief spelen.
Jammer voor Halen, op vijf minuten van het einde is het dan toch zover.  Matthijs krijgt de bal voor het doel en trapt hem tussen de benen van de keeper door tegen de netten. 1 - 0.  De ontlading is groot.
Zowel op het plein, als naast het plein. Dat is voetbal. Wel oververdiend voor ons. Iedereen stond er vandaag . Goed gespeeld !
Spijtig voor Arne dat hij voortijdig moest afhaken. Hopelijk valt de blessure mee !

De scheidsrechter schreef als opmerking op het wedstrijdblad : heel sportieve wedstrijd ! Hij zal wel niet gezien hebben dat de keeper van Halen eerst eens flink in zijn hand spuwde voor hij die van de scheidsrechter drukte !!

Volgende wedstrijd is tevens de laatste competitiewedstrijd van 2012 tegen Spouwen Mopertingen.
Iedereen heeft van de trainer een blad gekregen met de planning voor volgende week.
Voorlopig is er op woensdag (5/12 - 12/12 - 19/12) geen training wegens examens. Vrijdag wordt er wel getraind.

Andere uitslagen :  U15 B - Sparta Kuringen A : 4 - 1 en F.C. Vliermaal - Sparta Kuringen B (met Ruben en Tom) : 3-1