dinsdag 10 april 2012

Hanze Trophy 2012


HANZE TROPHY 2012 ZWOLLE
Dankuwel : Jan, Jo en Inez voor het vele werk dat jullie verzet hebben, de voorbereiding, de reservaties, de organisatie van de hamburgerverkoop,...
Dankuwel : Jos, Jean-Claude, Pascal, Panos, Ronald en Martine, voor de begeleiding, de coatching, de goede zorgen, ....
Dankuwel : alle vrijwilligers, allen die hamburgers gebakken hebben, alle sponsors, al degenen die hier niet met naam genoemd worden, maar die meegeholpen hebben om dit te kunnen meemaken...
Dankuwel !!!!

Vrijdag 06-04-2012 13:00 u
Zwolle, here we come .... . 250 km goed onderhouden Nederlandse autosnelweg tot in Zwolle.


We arriveren op de kampplaats waar alles uitgepakt wordt en de bedden worden opgemaakt. Op het terrein is voor iedereen wat te doen. Er is een zwembad, een zaal voor minivoetbal, een pizzabar, een bioscoop, een disco,... Hier zullen de ploegen en begeleiders slapen,ontbijten, avondeten,.....
Het tornooi wordt een eind verder in Zwolle zelf gespeeld. Met de bus een klein kwartier rijden.

De ouders die meegekomen zijn om te supporteren, logeren in het centrum van Zwolle.
De wedstrijden van kadetten en scholieren worden meestal op verschillende tijden gespeeld, zodat we voor mekaar kunnen supporteren.

Zaterdag beginnen de poulewedstrijden rond 10.00 u. De eerste wedstrijd tegen SVI Zwolle op kunstgras verliezen we. Op de foto's valt het niet zo op, maar het is KOUD !!! Gelukkig blijft het wel grotendeels droog.


Rond de middag vindt de openingsceremonie plaats. Alle ploegen worden afgeroepen. Teams from Belgium : FC Hamme - FC Nijlen en FC Torpedo Hasselt . De vlaggen van de verschillende landen worden gehesen en de volksliederen gespeeld. Sommige ploegen hebben duidelijk geoefend en zingen uit volle borst mee. De Belgische ploegen moeten dringend de tekst nog eens goed nalezen !!!

Na de voorstelling van de ploegen begint het plots te hagelen. Veel ploegen stuiven naar binnen, waardoor ze de demonstratie missen van de freestyler Joshua Agteres. Hij kan er iets van !!!
Achteraf mogen er vragen aan hem gesteld worden .

 

De tweede interland tegen Herlev (Denemarken) winnen we met veel overtuiging 7-0.


Door dit resultaat kunnen we voor de eerste 4 plaatsen spelen, als we winnen tegen Draveil (Frankrijk) . Maar de scheidsrechter steekt stokken in de wielen. Bij elke wedstrijd moet er iemand van elke ploeg lijnrechter zijn. De lijnrechter van Draveil weet kennelijk niet wat buitenspel is. Elke keer als iemand van ons richting doel gaat, gaat de vlag omhoog. Ook als die met de bal iemand voorbij gaat. De frustraties lopen hoog op, maar we verliezen de wedstrijd.

Tot zover de poules.

Op het terrein is er nog vanalles anders te doen : er zijn penalty-cups, er  is de pannakooi waar spelers mekaar kunnen uitdagen,

 De beach-soccer ....lekker in het zand ploeteren . Zalig toch, vooral zo zand in je kousen....

Frietjes, fricandellen en drank in de kantine ...

Zondag, de tweede dag worden de finale-rondes gespeeld. Het is niet meer zo koud, de zon komt er al meer door. Elke ploeg werkt nog minimum 2 wedstrijden af. Wij spelen nog tegen Herzlake (Duitsland) en Herlev (Denemarken) .
In de kantine wordt op een groot scherm de koers uitgegeven. Tommeke  Boonen wint met ruime voorsprong Parijs-Roubaix . De Belgen, vooral die van Nijlen,  gaan uit hun dak.


De sfeer in de ploegen en op de kampplaats was goed, het eten lekker, de nachten misschien iets te kort,...
Wij, de supporters, hebben ons ook goed geamuseerd, het hotel was prima, het eten ook heel lekker, de douches lekker warm, de wandeling plezant en  leerrijk ...
Kortom dit moeten we nog eens doen !


And from Belgium: the teams from FC Torpedo Hasselt :


U15
U17


Dat was het weer ! 
Tot woensdag op de training, want zondag spelen we weer in de normale competitie tegen Berbroek-Schulen . Nog een fijne vakantie !