zondag 1 april 2012

01/04/2012 Zutendaal VV - FCT : 1-1

Zondagmorgen, 01/04/2012 Zutendaal VV - FCT 1-1 ,

De temperatuur zit tegen het vriespunt als we vertrekken. Dat is wat anders dan de 20 graden van in het begin van de week. Zo warm zal het vandaag ook niet worden. Het veld waarop gespeeld wordt, is een van de mindere pleinen die we al gehad hebben. Hier en daar liggen er keien en stenen op.
De tegenstander valt vooral op door de grootte van de spelers : boomlang - gemiddelde lengte : 1,80 m.


Het lijkt wel een scholierenploeg. In onze ploeg vallen 2 miniemen in  . Wij hebben ook een andere keeper, omdat beiden onze keepers gekwetst zijn.



De eerste helft loopt gelijk op. We creeĆ«ren een aantal doelkansen, die er naar goede gewoonte niet in gaan. We verdedigen evenwel ook goed, waardoor Zutendaal ook geen doelpunt kan maken. Eigenlijk helt het overwicht eerder naar onze kant. We gaan  rusten met 0-0.


In de tweede helft krijgen we hetzelfde wedstrijdbeeld. Er wordt bij momenten vrij hard gebikkeld. Er wordt 2 maal geel getrokken. Alhoewel de kaart die de scheids bovenhaalde was niet geel, het leek eerder op een lidkaart van de bibliotheek.
Dan krijgen we een vrije trap. Yassine zet zich achter de bal. In eerste instantie gaat hij er niet in. Na wat geharrewar voor het doel komt de bal terug bij Yassine . Die trekt rechtdoor en ditmaal gaat hij wel binnen. 1-0 .

Het ziet er naar uit dat we dit resultaat kunnen houden. De fut gaat een beetje uit de match. Dan krijgt Zutendaal een vrije trap voor een fout die waarschijnlijk enkel de scheidsrechter gezien heeft. Er komen geen herhalingen van de fase, dus we zullen maar aannemen dat het correct is.
De bal gaat er niet dadelijk in, maar bij de schermutseling voor het doel, sukkelt hij toch binnen.


Niets aan de doen. 1 - 1.
Met nog een paar minuten te spelen, wordt de druk aan weerszijden terug wat opgevoerd.
Het mag niet baten. Het blijft 1-1. 


Ik moet ook effe opmerken wat de papa van een van  de spelers van de tegenpartij zei : Zutendaal zijn bijna allemaal 2e jaars - fysiek heel grote en sterke gasten en toch staan die maar een paar punten los van ons. Hij vond echt dat onze ploeg fier mag zijn op het voetbal dat jullie brengen. Jullie hebben een heel goede ploeg. Naar volgend seizoen toe, komt dat dik in orde.


Bedankt aan de invallers : mede dankzij jullie nemen we tegen deze ploeg toch een punt mee naar huis !!!
Volgend weekend is er geen wedstrijd. Vrijdag reizen we af naar Zwolle, voor een weekendje internationaal voetbal, maar ook om ons eens goed te amuseren.

Tot vrijdag 6/4/2012 om 13.00 u op Martinus, voor degenen die meegaan. Al de rest : een fijn paasweekend en nog een goede vakantie !!!