zondag 11 december 2011

Winterstop 2011 - 2012



Opgelet : Er staan nog een aantal activiteiten op het programma :

Op woensdag 14/12 wordt er getraind. De training wordt ingekort tot 1 uur. Al degenen die eventjes tussen de boeken uit willen om te trainen, moeten dit aan Jean Claude laten weten . Ook als je niet kan : zo vlug mogelijk een bericht sturen AUB !!!
Als er teveel spelers NIET kunnen, wordt de training afgeblazen !!!






11/12/2011 : REAL NEEROETEREN-MAASEIK - FCT : 3 - 0

11/12/2011 Real Neeroeteren-Maaseik - FCT : 3 - 0.

Vroeg, koud en ver. Maar de vroege vogels, die mee waren, werden onderweg getrakteerd op een schitterende zonsopgang.


We spelen op de Borglaan, vlakbij de plaats waar vorig jaar rond deze tijd Elke Wevers vedween, zoals je op de parking kon zien .



Een paar wissels in de ploeg : Cederique in doel in plaats van Max, die zijn keepersshirt ruilt om mee in de aanval te spelen. Mathias met de aanvoerdersband in plaats van Sofyane, die vandaag niet kan meedoen. En ook Charlie is out. We hebben 2 reservespelers.



De eerste 20 minuten komt Neeroeteren gewoon niet over de helft. Wij maken het spel . De tegenstander speelt met 4 man op het middenveld. En een paar 'beren' in de verdediging.  De laatste 10 minuten voor de rust komen ze  meer in de wedstrijd. In de 32 minuut is het nog altijd 0 - 0.  Dan fluit de scheidsrechter een hoekschop die er geen is. De bal gaat voorbij de eerste paal en wordt aan de tweede paal door Neeroeteren binnengewerkt.  Zonde ! We gaan met 1-0 de rust in. Het had eigenlijk 0-1 of 0-2 moeten zijn. Maar dit is geen onoverkomelijke achterstand, zeker niet als we zo blijven voetballen.


Bij de aanvang van de tweede  helft gaat echter al dadelijk opnieuw de bal tegen de netten. 2-0. De thuisploeg gaat meer aanvallen, maar speelt zeker geen betere voetbal dan wij.


En Cederique heeft de handen vol . Hij houdt de ploeg overeind. Ook Mathias speelt weer een dijk van een wedstrijd. Het wordt nog 3 - 0. Pechvogel is Tibeau, die een enig mooie aanval wil afwerken, maar zijn schot op de lat ziet stranden. Iedereen speelde weer een goede match. Dit was geen nederlaag. We mogen met een goed gevoel de winterstop ingaan. Er is vooruitgang geboekt tegenover het begin van het seizoen. Nu nog meer oefenen op de laatste pass en de afwerking.
Een pluim voor de scheidsrechter. De wedstrijd werd, op die ene hoekschop na,  heel correct gefloten .


En nu winterstop.  Aan alle spelers : veel succes met de examens !!!! Misschien zien we mekaar nog op de een of andere activiteit voor de competitie op 8 januari volgend jaar weer begint !

zondag 4 december 2011

BROODJESLIJST U15A

HET OVERZICHT VAN DE BROODJES :

Wie zorgt er voor de broodjes op :
  • 11/12/11  Real Neeroeteren-Maaseik - FCT : ARTHUR
  • 08/01/12  Zutendaal VV - FCT : FLORIS
  • 22/01/12  VKM Sint Truiden - FCT : RUBEN S
  • 05/02/12  BS SPORT Berbroek-SCHULEN - FCT : YASSINE
  • 26/02/12 CS Mechelen -FCT : SAM
  • 11/03/12 Runkst VV - FCT : BERTEN
De thuismatchen worden er zoals afgesproken geen broodjes voorzien, dan is er de hamburgerverkoop !

9/12/2011 : FUIF !

Niet vergeten !

Vrijdag 9/12/11 : Fuif op Martinus .
Voor ouders en jeugd.
De volledige opbrengst gaat naar de jeugdwerking en het tornooi.

Vanaf 21.00 u live optreden van 'De Bende' met mystery guest . En vanaf 22.00 u de foute DJ.



4/12/2011 KVK WELLEN - FCT : 4 - 0

4/12/2011 KVK WELLEN - FCT : 4 - 0

Eerste wedstrijd van de terugronde.



Er zijn veel supporters meegereisd naar Wellen. We weten dat dit een harde dobber wordt. Wellen heeft nog maar één wedstrijd verloren en staat met 33 punten los op de eerste plaats van het klassement.


Op dit veld zie je duidelijk dat de aarde een bol is. De vier hoeken van het terrein lopen omlaag. Het is moeilijk om de bal binnen te houden. We starten bergop. De tegenstander speelt heel veel op onze helft. Daar moet een doelpunt van komen. Wellen is snel, technisch sterk en stevig in de duels.
We moeten toegeven : ze zijn beter. Toch laten we te gemakkelijk doelpunten maken . En het ligt niet aan de lengte of het gewicht van de spelers .


Sommige speler(tje)s zijn gewoon te snel. En omdat ze klein zijn, krijgen ze ook makkelijker een fout in hun voordeel, maar ook daar ligt het niet aan.


De bal gaat vaak naast en over. Max  houdt goed stand. Toch kunnen we niet verhinderen dat er vier doelpunten vallen.


Mentaal lijkt onze ploeg vermoeid. Er is te weinig vertrouwen van de jongens in hun eigen kwaliteiten, in wat iedereen individueel kan. De spelers geloven er zelf te weinig in. We hebben inderdaad al het een en ander verloren, maar we hebben ook verschillende wedstrijden gewonnen. De middenmoot halen blijft mogelijk.


Volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar tegen het nummer 3 van de rangschikking : Real Neeroeteren - Maaseik.
En dan een welverdiende winterstop. Hoog tijd om te recuperen. Hoog tijd voor een beetje verdiende rust.
Wij roepen de supporters ook op : blijf positief supporteren, blijf achter de ploeg staan ! We moeten de moraal hoog houden en er vooral ook voor zorgen dat het plezant blijft !  Tenslotte is het een hobby. Voor de meesten is er op school en in hun dagelijks leven al stress en competitie genoeg. Sporten moet gezond blijven ! En aan de spelers : jullie zijn een fijne groep vrienden : houden zo !
Beterschap aan Ruben S. Hopelijk ben je er volgende week weer bij !

Volgende week : 11/12/11 : Real Neeroeteren - FCT